DUC IN ALTUM! Ja que Tu ho dius, calaré les xarxes. (Llc. 5, 4-6)

CURS 2004 - 2005

Sunday, March 13, 2005

“EL RÀPID DESENVOLUPAMENT”

EL SANT PARE ENS PARLA DES DEL DOLOR, I AMB UNA NOVA CARTA APOSTÒLICA


Posted by Hello
Gràcies Joan Pau II, moltes gràcies!
Malgrat el teu malestar i esgotament no has oblidat que el Senyor et va encomanar la cura de les teves ovelles, fins a donar la vida com Ell (Cf. Jn 21, 15-18). Ara ens exhortes des de la Càtedra del patiment, deixant palès a la nostra Humanitat que la malaltia, l´ancianitat o la disminució física no resta res a la dignitat inherent a qualsevol ésser humà. Ens mostres que la nostra vida de batejats ha de ser una ofrena amorosa al Pare en unió al Sacrifici Redemptor de Crist, i qualsevol indret on la nostra vida transcorre, és el nostre altar. La teva veu profètica (que parla en nom de Déu) se´ns comunica amb la paraula més eloqüent: la coherència de vida, l´entrega per amor a l´Amor en identificació al “sí” (fiat) de Maria. En visitar-nos, l´any 2003, ens vas dir: “amb els meus braços oberts us duc a tots al meu cor”; tu també ets als nostres cors. Volem pregar per tu, tot demanant l´Esperit Sant que et conforti i assisteixi molt especialment en aquesta etapa de la teva vida. Amb la nostra pregària et volem ajudar a fer el que has fet sempre: donar la vida a fi que els homes coneguin Jesucrist, el seu Salvador. En aquesta missió has esmerçat totes les teves forces i ho faràs mentre Déu així t´ho digui. Gràcies, Sant Pare, per oferir tot el teu patiment per nosaltres. La teva mà amorosa i ferma de Pastor ens mou a seguir-te en el teu caminar a l´encontre de Jesús. El teu missatge és clar: Sóc tot teu, Maria! Obriu les portes del cor a Crist, el Redemptor! No tingueu por! Remeu mar endins! Només es pot vèncer el mal amb el bé!
Per commemorar el quarantè aniversari del Decret Conciliar “Inter mirifica” sobre comunicació social, el Papa ha escrit una nova Carta Apostòlica: “El ràpid desenvolupament”. En ella confirma l´actitud positiva que l´Església té envers els mitjans de comunicació social i les noves tecnologies. Les considera "entre les coses meravelloses que Déu ha posat a la nostra disposició per descobrir, fer servir, donar a conèixer la veritat; també la veritat sobre la nostra dignitat i el nostre destí de fills seus, hereus del Regne etern". El coneixement mutu que afavoreixen, promou que es perdi la por al que és diferent, i augmenti la comprensió, malgrat la diversitat. En aquest sentit poden ser un instrument de pau, enriquiment i col·laboració interpersonal.
La influència que tenen els mitjans de comunicació, especialment la televisió, en aquest moment cultural, no te marxa enrera. Per molts dels nostres contemporanis la seva recerca de la veritat està lligada al que veuen en ells i són l´instrument principal d´informació i formació, d´orientació i inspiració pels comportaments individuals, familiars i socials. Cada dia constatem, però, que amb massa freqüència, es fan servir per difondre el mal, l´error, i controlar el pensament de les persones a fi d´afavorir foscos interessos.
En lloc de lamentar-nos, porucs i passius, dels aspectes negatius d´aquest progrés irreversible, hem de descobrir-hi dòcilment els signes dels temps, la crida de Déu, i endinsar-nos també en aquest nou “mar”, per posar el seu gran potencial al servei del Bé. Confiats en l´Esperit, que és qui sosté l´Església, amb la nostra llibertat i responsabilitat, podem canviar el curs de la història.
No hi ha res del que és humà que no estigui fet per ser configurat amb Crist i per a Ell. La felicitat eterna neix de viure aquesta vida d´una manera compromesa amb l´Amor. No s´hi valen evasions o lamentacions resignades. També el món dels mitjans de comunicació necessita la Redempció de Jesucrist. La Carta Apostòlica dóna uns consells als professionals d´aquests mitjans. Però també ens interpel·la als altres. Hem de desenvolupar un esperit de reflexió crítica i madura davant les informacions que rebem, i ajudar als altres a fer el mateix, especialment educar als més joves. Hem de participar més en les associacions d´usuaris, espectadors i oients per expressar als responsables dels mitjans, el nostre parer i drets, de manera eficient i alhora serena i amable. Individualment podem escriure cartes, suggeriments, elogis, etc. Tot, des del respecte i esperit constructiu. Seleccionem els programes que veurem o escoltarem; també podem mirar d´accedir i col.laborar a les emissores cristianes... Tinguem en compte les possibilitats de la premsa i Internet per comunicar valors humans positius i anunciar la Bona Nova de l´Evangeli.
Que ningú no se senti exclòs d´aquesta vocació i responsabilitat d´aportar el millor d´ell mateix i de la seva creativitat, per comunicar a tots els homes l´Amor de Déu i la perspectiva viva del Cel [allò que “cap ull no ha vist mai ni cap orella ha sentit, ni el cor de l´home somia” i que Déu té preparat pels qui l´estimen (Cf. 1Cor 2, 9)].
Recordem que tots tenim al nostre abast dues eines de comunicació molt eficaces: la pròpia vida (l´exemple coherent, l´alegria i la humilitat són missioners poderosos que evangelitzen silenciosament) i la paraula. Als primers temps de l´Església, la Bona Notícia es va difondre pel mètode del “boca-orella” (prou que experimentem sovint com n´és de ràpida i eficaç aquesta forma de difussió de notícies) I, mireu si es va propagar, amb el foc de l´Espèrit Sant! Estem nosaltres prou plens de Déu, i ens sentim prou estimats per Ell, com per encomanar aquest entusiasme? Reforcem, doncs, la pregària . La comunicació personal amb Déu és el primer i més necessari impuls per aquesta consagració al Bé dels mitjans de comunicació. No oblidem que sense ella res de bo no s´edifica.


Posted by Hello
El Sant Pare ens diu: "No tingueu por de les noves tecnologies! " "No tingueu pas por de l'oposició del món!”. [Jesús afirma: "Jo he vençut el món" (Jn 16,33)] "¡No tingueu pas por de la vostra feblesa i de la vostra incapacitat!”. [Ell ens diu: "Jo sóc amb vosaltres dia rere dia fins a la fi del món” (Mt 28,20)].
Enguany celebrem l´Any de l´Eucaristia. Adorem i estimem Jesús al Santíssim Sagrament, i també als membres del seu Cos (els nostres germans) que necessiten del nostre testimoni per conèixer el seu Salvador, Jesús, el Senyor. L´Arcàngel Sant Gabriel, patró de les comunicacions, anuncià Maria la millor notícia , i Ella acollí la Paraula que se´ns comunica, el Verb Diví: demanem la intercessió de tots dos per ser canals transparents i eficaços que comuniquin la Vida de Déu a tots els nostres contemporanis.


Posted by Hello

1 Comments:

  • At 10:36 AM, Anonymous Anonymous said…

    Aquest és el blog perfecte per a qualsevol persona que vulgui saber sobre aquest tema. Saps tant dels seus gairebé difícil de discutir amb vostè (no és que realment vull ... jaja). Que sens dubte posa un nou gir a un tema s'ha escrit sobre això per anys. Una gran cosa, simplement genial!

     

Post a Comment

<< Home

Posted by Hello

Posted by Hello