DUC IN ALTUM! Ja que Tu ho dius, calaré les xarxes. (Llc. 5, 4-6)

CURS 2004 - 2005

Saturday, April 02, 2005

TOTS ELS JOVES ESTAN CONVIDATS PER ANAR A COLÒNIA


Posted by Hello

Encara que malalt, Joan Pau II convida de tot cor als joves a preparar-se per la Trobada Internacional de la Joventut que tindrà lloc del 15 al 21 d´agost a la ciutat alemanya de Colònia. Allà, a la magnífica Catedral, es veneren les relíquies dels Sants Reis d´Orient. Ells són, en cert sentit, els guies cap aquesta cita. Ens fan veure que és necessari el primer pas de resposta personal de Fe, pel camí cristià; ells no es posaren en camí perquè havien vist l´estrella, sinó que veieren l´estrella perquè es posaren en camí! En arribar, declararen: “Venim per adorar-lo” (Mt 2,2). Aquestes paraules són el tema central de la trobada, de la qual l´adoració eucarística n´és la protagonista. La Sagrada Eucaristia, Jesús present entre nosaltres, ha de ser també el centre de la nostra vida, de la vida de l´Església.
L´Arquebisbe de Colònia, Cardenal Joachim Meisner, també els ha obert els braços, esperant acollir-los aviat. Ha dit que, a la història de la salvació, moltes figures són joves, com Maria. També els joves seran els protagonistes en el futur de l´Església. La seva Esperança són els que, com Maria, davant Déu, criden el seu “faci´s en mi segons la teva Paraula” (Cf. Llc 1, 38).
El futur té un nom: JOVENTUT. Els joves (de 0 a 120 anys) són la força renovelladora de l´Església. Ho són, per tant, per la Humanitat, que mereix que s´edifiqui un món millor, més cristià, i, en conseqüència, més just, humà i fratern.
El Sant Pare, estima els joves, confia en ells. L´afecte és mutu, per què ell és un d´ells, un jove de 84 anys! Comparteix amb ells la veritable joventut, el secret de la qual rau en la vida que infon l´Esperit Sant al cors dels qui es deixen estimar per Ell. Malgrat el pas dels anys, qui viu “apassionat” per Crist; qui, fidel a la seva crida, ha fet d´Ell la seva vida (Cf. Flp 1,21) segueix irradiant i encomanant joventut. A qui abandona aquesta font de vida, li surten “arrugues” a l´ànima”, malgrat el cos sigui jove.
Els joves de cor (ho llegíem a la Carta de la pau de Taizè) no es deixen endur per la taciturnitat. Saben que Déu no ens ha fet per restar passius, que la vida no està sotmesa a l´atzar o la fatalitat; que el que pot paralitzar a l´ésser humà és l´escepticisme i el desànim. Ells volen portar arreu pau i confiança, i sobretot, la veritat que l´Evangeli ens fa descobrir: Déu no ha creat la por ni la inquietud, Ell no ens dóna sinó el seu Amor, sempre. Els joves perseveren inclòs quan la prova o el fracàs pesen sobre ells. Perquè saben que la Fe és una senzilla confiança en Déu, com la dels nens petits (Mt 19,14). La reprenen contínuament als transcurs de la vida, malgrat els dubtes i caigudes, perquè no es recolzen en ells mateixos, sinó en la persona de Jesús i en la Fe i l´Amor de tota l´Església, la que els ha precedit i els acompanya maternalment.
Tots anirem en esperit a Colònia, en unió cordial amb els viatgers, perquè volem fer realitat els consells de Joan Pau II: Que Crist sigui el centre de la nostra vida, l´amic i company a totes les hores del dia i la nit, i així trobar en Ell la pau i la joia. El volem seguir amb una Fe sincera i un esperit senzill i humil (Mt 5, 1-12).
Preguem molt pel Sant Pare, ens necessita! i, amb ell: “Jesús, Tu que et vas lliurar al Pare, estima els joves! Guareix les ferides del seu esperit! Ajuda´ls a adorar-te en veritat i beneeix-los, ara i sempre! Amén.” “No tingueu por! Que la joia del Senyor, crucificat i ressuscitat, sigui la vostra força i que Maria Santíssima estigui sempre al vostre costat”
Bona Pasqua y bon camí cap a Colònia!

( La pàgina web oficial de la Jornada Mundial de la Joventut es troba a http://www.wyd2005.org )


Posted by Hello

0 Comments:

Post a Comment

<< Home

Posted by Hello

Posted by Hello